71 procent van werkgevers heeft moeite personeel te vinden én te behouden

71 procent van de werkgevers heeft moeite om personeel te vinden en vooral om te behouden. Dit zijn serieuze problemen voor werkgevers, omdat het werk voor het oprapen ligt. In de techniek is een schaarste aan personeel en daarom ontstaan er veel wervingsproblemen voor werkgevers.

Het wordt steeds lastiger om vacatures ingevuld te krijgen, net name functies in de sectoren techniek, ICT en Productie & Operations.

Inmiddels kampt 71 procent van de organisaties met wervingsproblemen, tegenover 56 procent in 2017. Vooral technische vacatures zijn lastig om in te vullen.

Bovendien heeft 60 procent van de organisaties ook moeite met het behouden van personeel, blijkt uit een onderzoek van Berenschot onder de hr-medewerkers en -managers van negenhonderd bedrijven.

Personeel dat geschoold is in Techniek & Onderhoud en ICT is het lastigst te vinden, gevolgd door Productie & Operations. Voor optimisme is vooralsnog geen reden: er wordt volgend jaar opnieuw een toename van de personeelskrapte verwacht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *