Technisch personeel, past als persoon en professional

Je bent opzoek naar technisch personeel. Om de juiste persoon te vinden heb je kennis nodig van veel verschillende technische functies, opleidingen, wie er beschikbaar is in de regio, wat mensen drijft, de visie van de organisatie en het netwerk om alles te verbinden. Geen tussenpersoon of stapel cv's, maar iemand die begrijpt waar de behoefte ligt.

Weet waar je aan toe bent

Onze partners waarderen de mate van contact en transparantie. Open over voorwaarden, een vaste omrekenfactor, een vast contactpersoon en kosteloze overname na een jaar. Om een aantal zaken te noemen. We houden werkgevers continu op de hoogte van wat er gebeurt met de vacatures. Lang verhaal kort, geen verrassingen.

Wij geloven dat een statische vacature of cv niet genoeg is om een inhoudelijke match te maken. Daarom doorgronden wij persoonlijke motivatie en technische inhoud van kandidaat én opdrachtgever.

Begrijp de techniek én organisatie

Als relatief kleine partij zijn we lokaal betrokken. In en rondom Friesland hebben we connecties met veel verschillende technici. Stuk voor stuk persoonlijk gesproken en ontdekt wat ze als techneut én als persoon drijft. Hierdoor kennen we technisch personeel uit de regio. Een "databank" willen we het niet noemen. Want op basis van het cv matches maken is geen duurzame oplossing voor wanneer je technisch personeel zoekt, als je het ons vraagt.

Het vinden van het juiste personeel, de juiste persoon, professional of technicus gaat over wat iemand wil bereiken met een nieuwe functie. Of dat nu gaat over jezelf uitdagen, in een bepaald soort team werken, impact maken in een sector of soms simpelweg dichter bij huis willen werken in een gelijke functie. Het verschil wordt gemaakt door de vraag achter de vraag te ontdekken. En dat is misschien nog wel belangrijker voor bedrijven, want waarom iemand bij een organisatie past is een complexe match.

Wij beloven de organisatie te doorgronden en alleen technisch personeel aan te dragen die als technici én persoon hun talent in kunnen zetten om de functie en het team vooruit te brengen.

Wat drijft medewerkers?

Technisch personeel heeft vaak uiteenlopende drijfveren als het gaat om het zoeken naar een nieuwe uitdaging. In het beste geval zijn ze op zoek naar een rol waarin ze worden uitgedaagd en meer verantwoordelijkheid kunnen dragen. Ze willen hun nieuwsgierige en competitieve aard inzetten om zowel zichzelf als de opdracht vooruit te brengen.

Deze technici zijn opzoek naar een werkomgeving waar hun expertise volledig wordt benut en waar ze hun grenzen kunnen verleggen. Voor hen draait het niet alleen om het werk zelf, maar om de impact die ze kunnen maken en de voldoening die dat met zich meebrengt.

Daarnaast zijn er ook engineers die van werk veranderen omdat ze op zoek zijn naar een ander team of cultuur. De sfeer en dynamiek binnen een team zijn cruciaal voor hun werkplezier en motivatie. We zien vaak dat deze technici hulp kunnen gebruiken om te ontdekken welk team bij hun past. Pas je in een cultuur waar alle processen nog opgebouwd worden of juist een cultuur met bestaande strakke processen?

En soms komt het voor dat iemand goed op zijn plek zit, maar simpelweg dichter bij huis wil werken in een gelijksoortige functie.

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Het begrijpen van de drijfveren is essentieel voor het vinden van de juiste match. Wij vinden het essentieel om naar de technische vaardigheden te kijken, maar ook naar wat iemand echt beweegt. Dat is wat een succesvolle plaatsing onderscheidt van de rest.

Kijk verder dan opleiding, ervaring en het salaris.

Je dagelijkse werk draagt bij aan het grotere doel van de organisatie. De missie, visie en sector waar in gewerkt wordt. Sommige technici zoeken specifiek naar deze mate van betekenis van hun werk en willen bijvoorbeeld bijdragen aan de energietransitie of ontwikkeling in een bepaalde sector. Vind je niet direct op iemand zijn cv, maar deze persoonlijke interesse is misschien wel precies wat de organisatie nodig heeft.

Wanneer je team en het bedrijf groot genoeg is heb je verschillende kansen om het team te verbeteren. Daar horen verschillende type personen bij. Een ervaren team kan baat hebben bij jonge techneuten die nieuwe inzichten bieden en het team positief kunnen opschudden. Of, wanneer er onderbezetting is, zijn er kansen om op kortere termijn de positie in te vullen. Lang verhaal kort, we nemen initiatief en denken mee om op strategisch niveau de behoefte in te vullen.

Specialisatie in Friesland

We zijn gespecialiseerd in de Friese technische arbeidsmarkt. We begrijpen de regio en we weten hoe belangrijk het is om effectieve vacatures te schrijven die niet alleen de aandacht trekken, maar ook aansluiten bij de juiste kandidaten. Hierdoor zoeken wij gericht naar het juiste technische personeel. Je krijgt geen stapel cv's, maar gerichte kandidaten die de sollicitatie waard zijn.

We weten hoe het voelt om die perfecte uitdaging te vinden, en we begrijpen waar technische professionals naar op zoek zijn in hun volgende stap. Niet uit een boekje, maar omdat wij die zoektocht als techneut zelf ook hebben ervaren. Daardoor kunnen we niet alleen de juiste woorden vinden om een vacature aantrekkelijk te maken, maar ook de juiste persoon te vinden.

In 5 stappen nieuw technisch personeel

Stap 1, contact opnemen. De eerste stap is eenvoudig, neem contact op. One belt of mailt vervolgens om de kennismaking te plannen.

Stap 2, de organisatie leren kennen. Het is cruciaal om de organisatie goed te kennen. Niet alleen wat er nodig is voor de vacature. Maar ook de sfeer, wat er belangrijk is binnen de organisatie, hoe het bedrijf werkt, wat de specifieke vraag is, de teamstructuur, cultuur, etc. Dit is de belangrijkste stap in ons proces.

Stap 3, specifieke vacatures. Met een helder beeld van de organisatiestellen we de specifieke vacatures op. Hard en-soft skills die nodig zijn voor de functie. Welke opleiding, werkervaring of verantwoordelijkheden relevant zijn. Wat iemand moet bereiken in de functie, doorgroeimogelijkheden en alle andere informatie om kandidaten direct verder te kunnen helpen.

Stap 4, vacatures schrijven en publiceren. Wij nemen het schrijven van de vacatures op ons. Met onze kennis van de kandidatenmarkt zorgen we ervoor dat de vacature de juiste professionals aanspreekt en direct duidelijk is.

Stap 5, profielen en plaatsingen. Door het vooronderzoek mag je profielen verwachten die de tijdsinvestering waard zijn. Geen stapel cv's, maar gerichte geïnteresseerden.

Vind jouw nieuwe collega

We zijn geen tussenpersoon of vacaturebank, maar strategisch partner voor technisch personeel. We hebben niet alleen contact met HR, maar ook op de werkvloer, met teamleiders en engineers. Het is cruciaal om precies te weten wat er speelt binnen de organisatie. Hierdoor kunnen wij gericht medewerkers aandragen die de tijd en aandacht waard zijn. Wij hebben een beperkt aantal werkgevers specifiek in Noord-Nederland om deze strategische focus te garanderen.

Neem contact op met One voor de mogelijkheden.

©2024 Technieker - Alle rechten voorbehouden