Sales engineer vactures

Sales engineering is een veelzijdig vakgebied. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om sales engineer vacatures te vinden die jou als techneut en commercieel persoon nieuwsgierig maken. Lees in elk geval de volgende alinea, dan weet je het belangrijkste voor wanneer je op zoek bent naar een nieuwe functie als sales engineer.

Hoe vind je de sales engineer vacature voor jou?

Dit is het belangrijkste, als je het ons vraagt

De functie Sales Engineer is echt commercieel werk, vereist technisch inhoudelijke kennis en inlevingsvermogen om elke klant te doorgronden. Maar vaak is één van die drie onderdelen aansprekender dan de andere. Lang verhaal kort, om de beste keuze te maken moet je jezelf goed kennen, en de organisatie waar de vacature uit staat. Daarom raden we aan om eerst een gesprek te plannen. Zo ontstaan nieuwe kansen voor jou en werkgevers.

Diepgaande techniek of commercie?

Technische diepgang

Dit type sales engineer profiel vraagt om diepgaande kennis van de techniek, waarbij je de specificaties uitwerkt en technische vraagstukken doorgrondt. Je hebt bijvoorbeeld een achtergrond in werktuigbouwkunde, proces techniek, of elektrotechniek die moet passen in de branche van jouw functie als sales engineer. De techniek maakt jouw baan niet alleen uitdagend, maar ook tastbaar. Je werkt nauw samen met het team op locatie, zodat je direct kunt inspelen op feedback en jouw technische oplossingen continu kunt verbeteren.

Account manager

Aan de andere kant van het spectrum staat de sales engineer die energie haalt uit het commerciële aspect in plaats van technische diepgang. Iets wat meer met de persoon, en een beetje talent, te maken heeft dan met een opleiding. De langdurige, complexe projecten met veel specificaties en maatwerkoplossingen maken het vak interessant. Offertes die in de miljoenen lopen en elke klant vraagt een compleet andere oplossing. Jij wint het op commercieel inzicht, weet hoe je klantrelaties moet managen en onderhandelen.

Om jouw beste werk te leveren heb je collega engineers nodig waar je technische taken aan kan uitbesteden. Jouw kracht is de commerciële uitdaging, het sluiten van deals en het vinden van de beste oplossing voor je klanten. De veelzijdigheid en diepgang van deze rol zorgen ervoor dat je nooit stilstaat en voortdurend wordt uitgedaagd.

Denk goed na over welke mate van technische inhoud en commerciële focus jij zoekt in een sales engineer vacature.

Wensen v/s maakbaarheid

Als sales engineer ben je geen technical sales of sales manager. De rol heeft meer van een adviseur. Je krijgt de kans om grote technische projecten te doorgronden en proactief mee te denken met je klanten. Door diep in de wensen van de klant te duiken en deze te verbinden met de technische maakbaarheid, bied je waardevolle inzichten en adviezen. Je analyseert de behoeften van de klant, onderzoekt de technische mogelijkheden en komt met op maat gemaakte oplossingen die verder gaan dan standaardoplossingen. Deze adviserende rol stelt je in staat om je technische expertise en commerciële vaardigheden te combineren. Waardoor je direct bijdraagt aan het succes. Jouw vermogen om problemen te doorgronden en innovatieve oplossingen te bedenken, maakt jou de betrouwbare partner die klanten nodig hebben om hun doelen te bereiken. Als dat is wat je zoekt in een baan als sales engineer, plan dan een gesprek.

Type sales engineers en opdrachtgevers

Geen "standaard" oplossing

De opdrachten waar je aan werkt zijn niet alleen langdurig en specifiek, hier komen talloze variabelen samen die om jouw deskundige aandacht vragen. Van het eerste klantcontact tot de uiteindelijke oplevering van een maatwerkoplossing, jij bent de schakel die alles met elkaar verbindt.

Je krijgt te maken met projecten waarbij elk detail telt. Elk project biedt je de kans om je volledig te verdiepen in de wensen van de klant en om technische uitdagingen om te zetten in concrete, werkbare oplossingen.

Soorten opdrachtgevers

sales engineer vacatures zijn per werkgever verschillend. In sommige gevallen is de functie ondersteunend aan de account manager, op de binnendienst. Waar je je eigen ding doet en technische aspecten van de opdracht uitwerkt. Bij andere vacatures ben je sales engineer buitendienst, waar de technische kennis en het commercieel inzicht aan tafel samen moeten komen.

Salaris sales engineer

Het salaris, een belangrijk onderdeel van elke sollicitatie. Je wilt natuurlijk voorbereid aan de onderhandelingstafel zitten. Gemiddeld verdient een sales engineer rond de €4.000 per maand.
  • Junior sales engineer met HBO-opleiding: €3.000 - €3.500
  • Medior sales engineer met 5 jaar ervaring: €4.000 - €4.500
  • Senior sales engineer met 10 jaar ervaring: €5.000 - €6.000

Ontdek nieuwe kansen

Dezelfde methode

Alleen opzoek

  • Onbekend hoe het is om ergens te werken
  • Zelf motivatie en toelichting schrijven
  • Gemiddeld 5 tot 7 maanden zoeken
  • Geen mogelijkheid tot switchen
Nieuwe kansen

Met technieker

  • Inzicht in de arbeidsmarkt
  • Ontdek wat bij jou als techneut én persoon past
  • Geen lange eigen zoektocht
  • Gegarandeerd een uitdagend project
Stappen-in-carriere-rechts

JOUW VOLGENDE STAPVind een uitdagende vacature.

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Ontdek de openstaande vacatures en vind de baan die jouw potentieel benut.
                   
Naar vacatures
Man beklimt een steile berg.

individueel maatwerkOntdek wat bij jou past.

Wil je weten welke kansen echt bij jou passen? Plan een gesprek en krijg persoonlijk advies om jouw ideale carrièrepad te vinden.
Plan gratis gesprek

©2024 Technieker - Alle rechten voorbehouden