Software Engineer Machinebouw

Reliability Engineer

Drachten
Fulltime
Elektrotechniek

Geloof jij in de kracht en impact van technische ontwikkelingen en wil jij meewerken aan diverse projecten binnen de hightech machinebouw als Software Engineer? Werken in een multidisciplinair team waarbij jij je kan focussen op automatisering en besturingstechniek? 

Wanneer jij als Software Engineer werkt zal je in aanraking komen met veel verschillende technieken in de industrie, infra en energietechniek. Je zal dagelijks worden uitgedaagd om je te verdiepen in diverse bestaande en nieuwe technieken. Dit kan door te werken bij en met verschillende opdrachtgevers in vakgebieden als machinebouw, hightech en robotica.

Jouw werkzaamheden:

 • Oppakken van projecten gericht op industriële proces- en machinebesturing, robotisering, datacollectie en hightech.
 • Meewerken aan een basis, functioneel en technisch ontwerp voor installaties in de industrie.
 • Controleren van maakbaarheid en het doorvoeren van optimalisaties.
 • Het schrijven van software aan de hand van bestaande specificaties met behulp van standaard ontwikkeltools.
 • Het testen van software op eigen locatie of bij de klant op locatie.
 • Meewerken aan de inbedrijfstelling van de machinebesturing bij de opdrachtgever.

Dit neem je mee:

 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van elektrotechniek, mechatronica of technische informatica.
 • Je hebt ervaring met PLC-systemen zoals Siemens (S7 of TIA Portal), Beckhoff of Bachmann.
 • Kennis van het programmeren in structured text.
 • Ervaring met HMI en machineveiligheid.
 • Je hebt affiniteit met object georiënteerd programmeren.
 • Affiniteit met besturingstechniek, automatisering, robotica en mechanica.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (gesproken en geschreven).

Ben je nieuwsgierig en heb je interesse?

Neem voor meer informatie of vragen contact op met One Rijpkema via 06 -263 227 20 of one@technieker.nl of met Henk Postma via 0682058478 of henk@technieker.nl.

Assemblage Monteur Machinebouw

Reliability Engineer

Drachten
Fulltime
Mechatronica

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde machinemonteurs. Heb jij een afgeronde technische (mechatronische) MBO opleiding in de richting van machinebouw en/of relevante werkervaring? Vind jij het leuk om de fijnmechanische machine in elkaar te zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werkzaamheden:

Als monteur ben jij verantwoordelijk voor het bouwen van mechatronische modules voor High-Tech machines met behulp van werkinstructies. Je voert montagewerkzaamheden uit aan modules op mechanisch en elektrotechnisch gebied. Als monteur werk je in een team waar kennis en ervaringen worden gedeeld om zo je wegwijs te maken in de machines. Tevens draag je zorg voor een schone en opgeruimde werkplek en is naleving van de veiligheidsvoorschriften voor jou vanzelfsprekend.

Dit neem je mee:

We zoeken een monteur met een pro- actieve houding en die zich bezig houdt met innovatie. Je bent een doener en ziet wat er moet gebeuren. Je voelt je verantwoordelijk voor de resultaten die je behaald, zodat je collega’s zonder problemen de modules van de machine verder kunnen samenstellen. Het is belangrijk dat je communicatief en collegiaal bent! Bovendien ben je zelfstandig en kritisch op kwaliteit. Dit vul je nog eens aan met:

 • Een technische (mechatronische) MBO diploma, richting machinebouw of werktuigbouw;
 • Werkervaring als assemblagemedewerker in de machinebouw;
 • Ervaring met het lezen van technische tekeningen.

Ben je nieuwsgierig en heb je interesse?

Neem voor meer informatie of vragen contact op met One Rijpkema via 06 -263 227 20 of one@technieker.nl of met Henk Postma via 0682058478 of henk@technieker.nl.

Product Manager

Product manager

Drachten
40 uur
Mechatronica

We zijn op zoek naar een productmanager die helpt bij het ontwikkelen, beheren en ondersteunen van de productplanning voor geautomatiseerde machines. Dit omvat een sterke technische en strategische positie waarbij je ook assisteert bij alle functies met betrekking tot producteisen, regelgeving en productintroductie.

De productmanager is de schakel tussen R&D, Marketing & Sales en onze klanten en zorgt ervoor dat de bedrijfsstrategie wordt geïmplementeerd en nageleefd in de ontworpen producten en functies. Je werkt graag in een snelle omgeving met een wereldwijd team dat gedijt op creativiteit en teamwork.

 

Jouw werkzaamheden:

 • Marktverkenning en begrijp klanten en hun knelpunten
 • Onderzoek naar concurrentie, markttrends en kansen
 • Ontwikkel de productroadmap, de prijsstelling en de positionering
 • Werk samen met R&D om het product te ontwikkelen en de vraag van de klant te vertegenwoordigen
 • Optimaliseren van de communicatie tussen alle relevante belanghebbenden en versnelt het ontwikkelproces
 • Ondersteun de productintroductie en creëer ondersteunende tools voor de verkoop

 

Dit neem je mee:

 • HBO of WO Werktuigbouwkunde, Mechatronica of Industrieel Ontwerpen
 • Minimaal 5 jaar ervaring in productmanagement binnen de hightech industrie of machinebouw
 • Enthousiasme, intrinsieke motivatie en energie om nieuwe zakelijke kansen te verdedigen en het vermogen om stakeholders op verschillende niveaus binnen een internationale omgeving te beïnvloeden
 • Sterk analytisch vermogen gecombineerd met een hands-on mentaliteit
 • Sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels, inclusief uitstekende presentatie vaardigheden
 • Bereid om (inter)nationaal te reizen

 

Ben je nieuwsgierig en heb je interesse?

Neem voor meer informatie of vragen contact op met One Rijpkema via 06 -263 227 20 of one@technieker.nl of met Henk Postma via 0682058478 of henk@technieker.nl.

Materiaal Specialist

Materiaal Specialist

Drachten
38 uur
Werktuigbouwkunde

Deze organisatie is een first tier supplier van zeer complexe fijnmechanische– en mechatronische modules met fabricage eisen tot 1 duizendste millimeter nauwkeurig. Ze opereren in uiteenlopende industrieën, zoals de semiconductor-, medische-, defensie-, en (aero)space-industrie. Al in een vroeg stadium is zij betrokken bij nieuwe technologische ontwikkelingen en zorgt voor de rechtstreekse implementatie hiervan in industriële toepassingen.

Jouw werkzaamheden:

Als Materiaal Specialist is je belangrijkste taak om je grote kennis van materialen te delen met je collega’s in de organisatie. Als producent van High Precision onderdelen op micron niveau is materiaalkennis m.b.t. verspaningsconditie en samenstellingen van essentieel belang van de gebruikte materialen: Ferro, Non-Ferro, maar ook meer exotische materialen als Titaan en Wolfraam(Carbide), Inconel en andere legeringen.

Die kennis is nodig om het productieproces hier op aan te passen en maakbaarheid van onze hightech ultra precisie producten de vergroten. Dit betreft niet alleen onze interne bewerkingen maar ook externe processen als etsen, beitsen en toepassingen van clean manufacturing.

Tevens moet je in staat zijn de juiste warmte behandelingsprotocollen te formuleren en te borgen om tot de gewenste eindproduct eigenschappen te komen.

Je bent als Materiaal Specialist dan ook een consulent voor de gehele organisatie, dus ook buiten de vestiging Drachten en richting de klanten. Jouw materiaal specialistische kennis van invloeden op het productieproces kan leidend zijn bij het bepalen van de route die genomen wordt om een product te produceren. Deze invloeden kunnen de materiaalstructuren zijn maar ook omgevingsfactoren als bijvoorbeeld koelvloeistoffen, reinigingen en warmtebehandelingsmethoden.

Als Materiaal Specialist draag je bij aan een stabiel productieproces. Bij problemen met de gebruikte materialen, binnen productie of bij een klacht van de klant, ben jij als Materiaal Specialist degene die de proefondervindelijk de Root Cause Analyse (RCA) uitvoert om te bepalen wat het probleem heeft veroorzaakt en mogelijk met een DOE testen opzet ter verbetering.

Jouw ervaring met: Metaalkunde, Microscopie, SEM, Warmtebehandelingen, Oppervlaktebehandelingen, Trek- en hardheidsproeven zijn de basis voor deze analyse. Aanvullend maak je een advies over hoe dit probleem in de toekomst te voorkomen.

Dit neem je mee:

Je bent een techneut met een stevige persoonlijkheid. Je hebt overtuigingskracht, kwaliteitsbesef en voelt je thuis in een maakomgeving. Je bent analytisch sterk met kennis van fasediagrammen en kristalstructuren en je kunt daar verbintenissen tussen leggen. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en uiteraard heel veel materiaalkennis. Een echte uitdaging ga je niet uit de weg!

 • Je hebt minimaal een technische HBO opleiding aangevuld met Materiaalkunde
 • Je werkt accuraat en kunt standpunten helder en overtuigend neerzetten, waarbij je de juiste mensen, intern en extern, weet te benaderen
 • Het hebben van goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden is zeer belangrijk, in zowel Nederlands en Engels. Duits is een pré
 • Ervaring met LEAN tools, zoals RCA en DOE is een pré

Ben je nieuwsgierig en heb je interesse?

Neem voor meer informatie of vragen contact op met One Rijpkema via 06 -263 227 20 of one@technieker.nl of met Henk Postma via 0682058478 of henk@technieker.nl.