Team Technieker

Jan Jacob Veenstra – Eigenaar en consulent Technieker

Sinds 2009 ben ik in het noorden van het land actief in de arbeidsbemiddeling. Eigenlijk heb ik van jongs af aan al de wens gehad om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan en in 2012 is dit werkelijkheid geworden! Inmiddels heb ik dan ook een groot netwerk opgebouwd in het noorden van het land. Het samenbrengen van partijen, het kunnen meedenken met partijen en vooral betrokkenheid, daar haal ik mijn voldoening uit.

In 2012 ben ik begonnen met Technisch-Recruitment, vanaf 1 januari 2015 zijn Fokko Sybrany en ik samen verder gegaan onder de naam Recruitmenthuis. Inmiddels groeide onze ‘techniektak’ ook nog steeds en zijn we vanaf begin 2018, naast Recruitmenthuis, met techniek verder gegaan onder de naam Technieker. Hier hebben we inmiddels twee vestigingen en werken we met een erg leuk en energiek team!

Samen met mijn vriendin en onze dochtertjes wonen we in Tytsjerk. In mijn vrije tijd ben ik veel aan het klussen. Daarnaast ben ik gek op techniek en sport.

One Rijpkema – Accountmanager Noord-Nederland

Begin 2018 ben ik het team van Technieker komen versterken als technisch consulent. De techniek heeft mij al sinds jongs af aan geïnteresseerd en houdt mij altijd bezig. In deze functie als accountmanager zal ik zelf niet meer diep in de techniek werken maar ik vind het wel belangrijk goed te begrijpen wat onze opdrachtgevers en kandidaten willen.
Zelf heb ik twee technische studies afgerond en ben door de tijd heen bij verschillende technische bedrijven werkzaam geweest van monteur tot sales engineer.

Momenteel woon ik samen met mijn vriendin in Akkrum. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om actief bezig te zijn in de buitenlucht met mijn projecten, hobby’s en sporten.

Henk Postma – Consulent Noord-Nederland

Sinds Januari 2020 ben ik werkzaam bij Technieker in de rol van Consulent. In 2011 ben ik begonnen in de technische arbeidsbemiddeling. In die periode heb ik veel techneuten op mbo-, hbo- en wo-niveau mogen bemiddelen in diverse industrieën. Het maken van de juiste match geeft mij dan ook veel energie! Hierbij ga ik graag in gesprek met kandidaten en bedrijven om te kijken waar ze nou echt naar op zoek zijn. De techniek heeft altijd mijn interesse gehad en ik heb dan ook zelf een opleiding in de techniek gedaan.

Ik woon samen met mijn vrouw, zoon en dochtertje in Rottevalle. In mijn vrije tijd klus en sleutel ik graag. Daarnaast sport ik ook graag met enige regelmaat. Met mooi weer mag ik ook graag varen.

Gerald Lok – Recruiter Noord-Nederland

Gestart in December 2020 als versterking binnen Technieker in de rol van Recruiter. Vanaf 2013 heb ik ervaring opgedaan als tekenaar en engineer binnen de maritieme sector in Friesland. Na het afronden van de studie maritieme techniek in Leeuwarden ben ik zo’n vijf jaar werkzaam geweest in de rol als Engineer in de maritieme techniek. Hierin heb ik geruime tijd binnen projectteams gewerkt waarin een brede range aan disciplines aanwezig waren zoals Elektro, Mechanical en Naval.

Zelf heb ik passie voor de mensen en techniek. Luisteren naar de mensen die we spreken en weten waar de mogelijkheden liggen in Noord-Nederland, daar krijg ik energie van! Ik woon met veel plezier samen mijn vrouw in Leeuwarden. Naast werk ben ik actief in verschillende sporten waaronder wielrennen, fitness en sinds kort natuurlijk ook motorcross!

Gerrit Bauke Visser – Consultant Noord-Nederland

In augustus 2021 ben ik gestart bij Technieker. Na de HTS Autotechniek met commerciële afstudeerrichting heb ik diverse functies uitgevoerd in hoofzakelijk de Automotive industrie. Door diverse functies in zowel het ontwerp, productie, commercie en aftersales van industriële goederen heb ik veel zijden van de (internationale) techniek gezien.

In al deze jaren heb ik de taal leren verstaan van zowel de werkplaats als de tekenkamer, maar ook projectpraat en boardroomtaal. Maar wel altijd de taal met het accent van de techniek. Want de liefde voor die techniek begon al toen ik als 2 jarige voor het raam stond te juichen bij elke brommer die langs reed.

Met mijn vrouw en 3 kinderen woon ik in Broeksterwâld. Mijn vrije tijd besteed ik aan klussen, sport en motor- en autoprojecten.

Mathieu Niemeyer – Consulent Overijssel

In 2002 ben ik in Groningen begonnen in de arbeidsbemiddeling. De eerste jaren heb ik veel mensen bemiddeld richting de bouw en scheepsbouw, de ruige en mooie tak van de techniek. De afgelopen jaren heb ik naast het bemiddelen van technici ook mensen bemiddeld met een achtergrond in de levensmiddelentechnologie en chemie voor het ontwikkelen van verschillende voedselproducten. De juiste smaakversterker vinden bij een product, oftewel bij de vacature de juiste persoon vinden geeft mij nog altijd veel energie en voldoening.

Vanaf 2007 woon ik in Zwolle met mijn vrouw en 2 dochters. Mocht er naast de zwem- en danslessen tijd over zijn, dan struin ik graag een antieke markt af op zoek naar mooie oude spulletjes zoals oud speelgoed. Verder trek ik een paar keer in de week de joggingschoenen aan.

Vanaf juli 2019 ben ik bij de Technieker club en heb ik de vestiging van Zwolle geopend. Met deze stap wil ik technici helpen aan een mooie en uitdagende baan in de machinebouw, industrie en installatietechniek. Samen met mijn collega Jasper en Ilona zijn we te vinden op de vestiging in Zwolle. Ben je nieuwsgierig of wil je kijken naar jouw ontwikkel mogelijkheden? De koffie staat klaar!

Naomi van Elk – HR-Adviseur

Na de afgelopen 4 jaar in de bemiddeling te hebben gewerkt is het nu weer tijd om terug te gaan naar mijn roots: HR.

Mensen helpen waar mogelijk met allerlei vraagstukken en de afwisseling van de functie spreken mij heel erg aan. Binnen Technieker ben ik het aanspreekpunt voor zowel intern als extern personeel als het gaat om HR vragen, opleidingsmogelijkheden of zaken die met het beleid te maken hebben.

Samen met mijn man en hond ben ik woonachtig in Surhuizum. In mijn vrije tijd reis ik graag, normaal naar warme verre oorden maar in deze tijd heb ik ontdekt hoe mooi Nederland eigenlijk is. Daarnaast spreek ik graag met vrienden en familie af en vind je mij wekelijks op de tennisbaan.

Marijke Elzinga – Office Manager

Vanaf 2010 ben ik werkzaam binnen de detachering- en uitzendbranche, tussendoor heb ik mijn Associate Degree diploma HRM behaald en sinds september 2017 ben ik werkzaam als HR medewerker voor zowel Recruitmenthuis als Technieker.

Het mooie aan deze branche is de afwisseling, geen enkele dag is hetzelfde. Ik vind het fijn om het gehele proces van A tot Z mee te maken en om administratief alles op orde te maken. Ik ben drie dagen in de week werkzaam op het kantoor in Drachten.

Ik woon samen met mijn man, dochter en zoontje in het uiterste puntje van Nederland, namelijk in Holwerd (aan zee). In mijn vrije tijd houd ik ervan om leuke dingen te doen met mijn gezin en breng ik graag tijd door met mijn familie en vrienden. Daarnaast ben ik dol op interieur styling en geef ik graag (gevraagd of ongevraagd) advies.

Steven Beuker – Financieel Medewerker

Begin februari 2020 ben ik, nadat ik ruim 4 jaar werkzaam ben geweest als Assistent Accountant, bij Technieker aan de slag gegaan als Financieel Medewerker. Binnen Technieker zorg ik ervoor dat de financiële administratie volledig, juist en tijdig uitgevoerd wordt. Daarbij vind ik het een uitdaging om een bijdrage te leveren aan het professionaliseren van de Back Office en het oplossen van de complexere vraagstukken.

Samen met mijn vriendin en onze hond Joris woon ik in het altijd mooie Harlingen. In mijn vrije tijd voetbal ik bij Zeerobben en ben ik actief als vrijwilliger in de rol van assistent penningmeester.