The Switch van Arie – Van engineer naar chef werkplaats

“Dat ik iets met techniek wilde, wist ik al van jongs af aan.”
Arie van de Wolfshaar werkt bij Marinus Machinebouw in Bakkeveen.

“Dat ik iets met techniek wilde, wist ik al van jongs af aan.” Arie van de Wolfshaar werkt bij Marinus Machinebouw in Bakkeveen.

De chef van de werkplaats
“Klopt, dat ben ik. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat de jongens aan het werk kunnen. Dat iedereen weet wat hij moet doen en dat alle materialen aanwezig zijn. Ook als er iets niet goed is, dan regel ik dat. Bijvoorbeeld als er iets mis is met de materialen. Dit geef ik dan door aan engineering. Het is een zeer diverse functie wat het voor mij leuk en uitdagend maakt.”

“We hebben klanten over de hele wereld. Van hier om de hoek tot aan Nieuw-Zee- land en Australië. Het lijkt mij leuk om eens in een ander land te kijken, maar ik hoef niet voor langere tijd van huis.”

_DSC9835

Arie van de Wolfshaar (26 jr)
Woont in Marum

Chef werkplaats
Marinus Machinebouw via Technieker

"Ik zorg ervoor dat de jongens aan het werk kunnen."

Wat is de rol van Technieker geweest in het vinden van deze baan?
“Ik werkte hiervoor als werkvoorbereider bij een andere machinebouwer, maar de uitdaging miste. Ik wilde een keer wat anders. Ik kreeg een berichtje van Gerald (recruiter Technieker red.) en het viel me direct op dat hij daadwerkelijk mijn profiel gelezen had. Toen wilde ik wel eens kijken naar wat de mogelijkheden waren. We hebben een kopje koffie gedronken en redelijk snel kon ik op gesprek bij Marinus. Na het tweede gesprek was het voor mij duidelijk en nu werk ik hier alweer sinds september 2021.”

Wat vind je het mooie aan dit bedrijf qua techniek?
“De nauwkeurigheid van onze producten en wat we kunnen. Het zijn allemaal heel degelijk en zwaar uitgevoerde machines die wel tot de honderdste millimeter nauw- keurig kunnen werken.”

Arie en techniek is een match dus!
“Ja, techniek was vroeger al mijn ding. Ik ben op de boerderij opgegroeid, maar ik wist al vrij snel dat ik het bedrijf niet wilde overnemen, maar in de techniek wilde. Ik heb een brede technische opleiding gevolgd en heb ervaring als werkvoorbereidend tekenaar en engineer, maar ik bleef altijd verder zoeken. Naast mijn werk mag ik graag sleutelen aan brommers en auto’s. Of ik maak een barbecue. Ik vind het leuk om dingen in elkaar te zetten en om te klussen.”

Met meer dan 25 jaar ervaring is Marinus Machinebouw een fa- miliebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van houtbewerkingsmachines voor de parket en timmerindus- trie. Over de hele wereld leveren zij hun zelf ontworpen machi- nes. Er zijn twee machines die zij verkopen en nog eens twee die in ontwikkeling zijn. Deze machines worden door een van de eigenaren bedacht. De vraag van de klant draagt hieraan bij en uiteraard wordt de markt ook goed in de gaten gehouden om- dat zij altijd op zoek zijn naar in- novaties.

Tekst en opmaak: Berber Wind
Foto’s: Marcel van Kammen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *