The Switch van Simon Haan – Van motorbranche naar machinebouw

Bij Marinus Machinebouw wordt volgens Simon een interessant stukje techniek toegepast: “Met hoge snelheid en kracht worden zagen en frezen aangestuurd op het juiste moment waarna er een mooi eindproduct uit komt.”

Wat is jouw taak bij Marinus?

“Ik ben nu nog machines aan het bouwen, maar uiteindelijk word ik internationaal service monteur. Deze doorgroeimogelijkheden spraken mij erg aan, wat ik miste bij mijn vorige werk, waar ik motors repareerde.”

_DSC9883

Simon Haan (25 jr)
Woont in Bakkeveen

Internationaal Servicemonteur bij Marinus via Technieker

"Het mooiste vind ik de diversiteit in het werk."

Welke techniek spreekt je aan in jouw werkomgeving?

“Dit is heel breed. Ondanks dat het een totaal andere tak is waarvoor ik geleerd heb, is de techniek wel erg interessant. Het mooiste vind ik de diversiteit in het werk: het ene moment komt het super nauwkeurig tot op een 100e mm, vervolgens moet er iets groots en zwaars gemonteerd worden waarbij de bovenloopkraan een vereiste is.”

Techniek naast het werk

“Van kinds af aan ben ik al met techniek bezig. Dit begon met het uit elkaar draaien en ontdekken hoe iets in elkaar zit. Al vrij snel kreeg ik een hobby met bestuurbare auto’s op methanol, een kleine verbrandingsmotor. Rond mijn 13e ben ik mij gaan bezighouden met brommers en (cross)motoren en na een stage bij een autogarage wist ik het zeker: ik wilde monteur worden! Hoewel ik niet als monteur ben geëindigd, ben ik wel regelmatig bezig met auto’s en motoren. Mijn grote trots is mijn omgebouwde crossmotor, die nu helemaal geschikt is om op de openbare weg te rijden. Ik heb hier veel tijd en moeite ingestoken; deze motor gaat nooit weer weg.”

Je bent benaderd door Technieker. Hoe verliep dit?

“Het contact ging allemaal heel gemakkelijk en voorspoedig. Ik had telefonisch contact gehad en na het eerste gesprek met Marinus kreeg ik diezelfde middag al bericht dat ze me heel graag wilden hebben. Ik heb verder weinig contact met Technieker, maar dat zie ik als iets positiefs omdat het dus goed werkt.”

“Kort nadat ik deze overstap gemaakt had, kreeg ik twijfels. Normaal gesproken kon ik altijd wel de vragen van anderen beantwoorden, nu was dat niet meer zo en was alles nieuw, waardoor ik mij een stagiair voelde. De eerste twee maanden heb ik vaak gedacht dat ik een verkeerde keuze gemaakt had en heb ik overwogen iets anders te gaan zoeken. Maar nu, ruim een half jaar later, durf ik wel te zeggen dat ik het enorm naar mijn zin heb en ik mij voor langere tijd bij dit fantastische bedrijf zie werken!”

Een familiebedrijf, gevestigd in Bakkeveen, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van houtbewerkingsmachines voor de parket en
timmerindustrie. Over de hele wereld leveren zij hun zelf ontworpen machines. Door het gebruik van de beste materialen en toepassingen van de nieuwste geavanceerde technieken, worden er kwalitatief hoogwaardige houtbewerkingsmachines ontwikkeld.

Tekst en opmaak: Berber Wind
Foto’s: Marcel van Kammen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *